2010. november 23., kedd

1001 Albums You Must Hear Before You Die

Már több mint két hónapja pihen a meghajtómon ennek a - mondhatni páratlan - válogatásnak első kötege. Vannak halvány emlékeim öt, illetve három évvel ezelőttről, mikor is először villant fel e cím a virtuális lapok oldalain, valamint legalább csak az említés erejéig belefonódott pár feledhetetlenül hangulatos baráti est beszélgetéseibe. Sajnos ennek köszönhetően, ha emlékeim nem csalnak, 2007-ig nem is került újra elő a név, mikor is megjelent a könyv második kiadása, beiktatva egy újabb Nirvana albumot, amire akkoriban fel is kaptam a fejem az NFC oldalát böngészve... Rengeteg időt elvesztegettem és már tényleg éppen ideje volt, hogy végre valahára valami irányt mutasson ebben az egyre csak szűkülő és szürkülő zenei életben, mivel a zeneipar menthetetlen végelgyengülésben szenved az elmúlt 1-2 évet tekintve. Tényleg kész felüdülés volt, miután az évek óta áhított "d-kulcsomat" bezsebelhettem és ráleltem erre a mentő övre, ami érzéseim szerint a zene iránti mesterségesen leminősített érdeklődésem utolsó lehelletében hívatott megváltani.

Ami az albumokat illeti, nem tervezek mindegyikről külön előadást tartani senki számára, ha valamilyen indoknál fogva különlegessé válna számomra, arra úgy is emlékezni fogok. Persze ha egyszer már itt a lehetőség, akár csak egy sor erejéig is említést teszek minden albumról, még ha külön bejegyzést ugyan nem is szentelek mindegyiknek. Őszintén szólva fogalmam sincs, mikor érek a végére, hogy tulajdonképen melyik kiadással is van dolgom és hogy a jövőben a várt hatást gyakorolja-e rám, de - bár nagyon nem vall rám - ez egyszer hosszútávon és bizakodva indulok neki mindennek. Ha minden jól megy egy év alatt végzek a teljes gyűjteménnyel, ami így az elején még kissé ijesztően hangzik, magam ismerve nem is lesz kis teljesítmény, még ha különösebb erőfeszítést nem is igényel.

Akkor hát előre, vár rám az első 75 album, éljen az önfejlesztés... le a korlátokkal... meg persze az sem elhanyagolható, hogy addig is lesz miről írnom... δ)

Nincsenek megjegyzések: